Filmklubben Humlebien
This slideshow requires Adobe Flash Player 9 and JavaScript enabled.
Film Andre aktiviteter Medlemskab Ungdomsudvalg Om Humlebien Kontakt

Download program i pdf-format


Om Humlebien

Hvad er Humlebien?

En filmklub for børn og unge i alderen 2-16 år, der bor i Fredensborg Kommune. Klubbens arbejde støttes af Folkeoplysningsudvalget.

Vedtægter er vedhæftet som pdf-fil til højre på startsiden.

Bestyrelsen

Klubben blev oprettet i 1975 i Fredensborg-Humlebæk Kommune og bestyrelsen består i dag af interesserede forældre og andre over 16 år med interesse for filmklubarbejde. 

Bestyrelsen består pr. 1. juni 2017 af:

Formand Rikke Trampe, Gl. Strandvej 56, 3050 Humlebæk tlf. 49193642
Sekretær Lisa Juhler, Axel Møllers vej 4, 3490 Kvistgård mobil 22510829, tlf. 49139980
Kasserer Heidi Ølgaard, Teglgårdsvej 111 B, 3050 Humlebæk tlf. 49192346
Bestyrelsesmedlem Michael Sandager, Daugløkke Ege 45, 3050 Humlebæk tlf. 26180995
Bestyrelsesmedlem Grit Stenderup, Solbakkevej 5, 3050 Humlebæk tlf. 49161502
Bestyrelsesmedlem Christina Jürs, Torpenvej 28, 3050 Humlebæk 49191947
Bestyrelsesmedlem Clara Trampe, Gl. Strandvej 56, 3050 Humlebæk tlf. 49193642

Ungdomsudvalg

I år 2000 fik vi et ungdomsmedlem af bestyrelsen, fordi også børn og unge i fremtiden skal have direkte indflydelse på klubbens aktiviteter og repertoirevalg. 

Unge over 16 år er valgbare til bestyrelsen, men vi nedsætter  et ungdomsudvalg, såfremt der er børn eller unge, der vil deltage som hjælpere i filmklubarbejdet - som vagter eller med filmvalg og filmgennemsyn.

Formål

Vores formål er at sikre børn og unges adgang og kendskab til kvalitetsfilm og til at se film på det store lærred. Sammen med kammeraterne kan de fordybe sig i salens mørke og opleve eventyr og meningsfyldte historier. Vi vil også gennem forskellige aktiviteter og arrangementer medvirke til børn og unges forståelse for filmen som kunstart og deres kendskab til filmens virkemidler. Vi er medlem af landsorganisationen Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber, som er vores kontakt og forhandlingsorganisation til filmimportører og filmudlejere.

Hvilke tilbud har vi?

For børn 6-10 år og 11-15 år vises biograffilm i Humle Bio.

Andre kulturelle arrangementer for kommunens børn og unge.

Vi deltager også i festivaler som f.eks. Den Gode Historie og Nordiske Filmdage.

Tilmelding

Hvert år i august måned udkommer klubbens program, som uddeles på skoler og institutioner i Fredensborg Kommune.

Medlemskab opnås via filmklubbens hjemmeside fra midten af august, når programmet er fremlagt på kommunens biblioteker og uddelt på skolerne. Man kan også tilmelde sig i Humle Bio før klubbens forestillinger, såfremt der stadig er ledige medlemskort.

Filmvalget

Filmene vælges af bestyrelsen ud fra filmgennemsyn og fra de kataloger og anmeldelser vores landsforening Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber forsyner os med. Vi sammensætter et program bestående af både nye og gamle (klassikere) film og gerne fra forskellige lande. Danske og nordiske film prioriteres højt.  Da vi har inddelt vore filmvisninger  i aldersgrupperne 6-10 år og 11-15 år  vil der undertiden være film, der ikke er så velegnet for nogle. Der er forskel på børn og nogle børn er mere modne eller filmvante end andre. 
Derfor forventer vi at forældre er opmærksomme på hvilke film deres børn skal se, og evt. taler med dem om filmen før eller efter forestillingen.  


Hvor foregår det?

Filmforestillingerne foregår i Humle Bio i Humlebæk.

Yderligere information fås ved henvendelse til Lisa Juhler tlf. 22 51 08 29.

Kan forældre deltage?

På grund af den store søgning til klubben er det desværre ikke længere muligt for voksne, at overvære forestillingen sammen med barnet (eller blive optaget som selvstændigt medlem). Man er dog velkommen til at følge barnet ind i salen inden forestillingen begynder. 

Kan man tage gæster med?

Der sælges ikke billetter til gæster, da Humlebien lejer film som filmklub, Lejeaftalen med filmudlejerne tillader ikke løssalg af billetter.Aktuelt - Aktuelt - Aktuelt

Ingen nyheder i denne kategori